väntar på äl...

Är inte rikigt säker på när jag har äl, har köpt äl-stickor för att kolla när. Men för säkerhetskull kör vi med varannan dag sex. Hoppas då på att pricka rätt.


Tiden går långsamt...

så himla långsamt när man bara går å väntar på att man ska ha äl igen.
Tycker att ända sen vi fick sonen har tiden bara rusat iväg, men nu när vi bestämt oss för syskon så går det så otroligt långsmat. Både hemma och på jobbet.

Har beställt nya äl-test och grav-test från testlagret. Fick hem dem idag, lika bra att va förberedd.

då var det kört på riktigt:(

Fick mens igår morse. Blev så besiken. Men det är bara att bita ihop och komma igen. Deppade ett litet tag igår, men sen försökte jag ändra inställning och tänka postitivt.

Listar här nedan några positiva tankar om varför det var bra att jag inte blev gravid denna gång:
- Behöver inte berätta för chefen om tre månader att jag ska vara mammaledig igen.

-Kommer inte vara i fjärde månaden när vi i början på okt åker på en veckas utlandssemester.
Vilket kanske kan vara ganska skönt att inte vara så långt gången in i graviditeten.

-Om jag blivit gravid nu hade bebis var beräknad ganska när min egen födesledag. dessutom gör det inget om det blir en sommar bebis i stället för vinter bebis.

-kom visst inte på mer.....

och så tror man att man känner sin kropp....

hade mensvärk när jag vaknade i morse, och fann en liten dutt i trosorna och tänkte att nu kommer nog mensen. Fick mer mensvärk medan jg höll på och gjorde i ordning mig till jobbet. Gjorde riktigt ont, kändes som det brukade när jag ska ha mens. Sedan under dagen så släppte värken. Men ingen mens kom, jättekonstigt.

Ikväll känner jag inte av den där molvärken som jag haft sista veckan. Förstår mig inte på kroppen. I vanliga fall har jag aldrig mensvärk en vecka innan mens. Utan kommer oftast samma dag som mensen.
Jaja, mensen kommer väl när som kan jag tro.

gravid eller inte?....

Var på apoteket i går och köpte ett cb-test. Hade bestämt mig för att vänta till att  testa i dag, är på bim-4, tror jag om jag räknat rätt. Vaknade 05.05 i morse och kunde inte somna om, tänkt det är lika bra att jag går upp och testar. Blev sjukt beviken när det testet faktiskt visade minus, troddde innerst inne att det skulle visa ett savgt + iaf.....:(

Sedan när jag gick upp vid 07.00 så provade jag med ett av äl-testen, och det visade ett svagt streck....hm ... mycket förvirrad. Men jag antar att äl-testet inte är att lita på. Köpte ju ett cb bara för att de är pålitliga och att på dom står det att man kan testa  upp till 4 dagar innan bim.

Hoppas nu så innerligt att jag är gravid ändå, men att jag testade alldeles för tidigt.

Har haft världens molvärk i dag, mer än vad jag haft tidgare, är det mensen som är på g?????? Tycker i så fall att den lika gärna kan komma nu så jag slipper hoppas längre. och molvärken som jag har gör ju så att jag tror att jag är gravid. Skulle kännas bättre om den upphörde, då vet jag att jag inte är gravid.... tror jag...

???????

Fick för mig att testa med ett äl-test i morse. Hade inga grav-test kvar. Och hade för mig att jag läst någonstans att man kan testa med det. Doch visade det bara ett ytterst svagt streck..... så jag vet inte vad jag ska tro.
Googlade på "testa med äl-test om man tror att man är gravid", och då stod det att att test-strecket skulle vara lika starkt som kontroll strecket....
Förrsten var det ju bim-7, så alldeles för tdigt att testa... men desperat som man är...:)  Känner av molande värk fortf... till och från.....

en vecka kvar till bim

vilket betyder att det är alldeles för tidigt att testa. Men känner mig ganska säker på att jag är gravid, med tanke på den där molande värken, som kommer å går. Gör inte ont som mensvärk. Men jag känner det.

Skulle bli väldigt snopen om mensen kommer om en vecka. Vet inte hur jag kommer att känna i så fall...

Var på fest i går, smuttade på ett glas vitt hele kvällen. När det var dags att bege sig hemmåt, var det 2/3 kvar av vinet. ( dessutom var det sådana dära små plastvinglas, typ 1 ½ dl ) Fick i mig allstå väldigt liten mängd. Men känner mig lite nojig om jag är gravid.... tycker nämligen att man bör avstå helt om man är gravid. Kunde dock inte förklara bort varför jag inte skulle dricka nåt....

Ville inte gärna säga nåt än, när jag inte ens testat. För jag kanske inte är gravid... suck vad jobbigt det är inte veta... känns som veckan som varit verkligen  sniglat sig fram, och det gör väl den kommande veckan oxå.


Undrar om jag är gravid??

har bara gått ett par dagar sen vi hade sex, men jag tror jag är gravid, känner det på mig.

Vet inte vad jag känner eller vill. Vill vill jag ju igentligen. Det är ju det allt handlar om, att få ett syskon til V
Men kanske borde vi inte haft så bråttom....
V kommer bara vara 2 år och 2 mån när han blir storebror. Kanske hade det varit bättre att vänta så han blev
2½ ? Eller 3 års mellanrum kanske är bättre?

Sedan är det även jobbet. Chefen uppskattar nog inte att jag ska gå hem å va mammaledig så snart igen. Klump i magen pga det:(

Kanske inte är så mycket att sitta å fundera på. Har ju faktiskt inte testat positivt än. Kanske inte är ggravid trots allt....Onödigt att grubbla.

Men känns som jag har en liten molande mensvärk....så som det kändes förra gången veckan innan jag testade positivt.

Ver inte vad jag ska tro, eller vill.

gravid dagen efter äl?

Hur stor är chansen att man blir gravid dagen efter äl? Googlade lite på det å det står att kvinnas ägg funkar endast 24 timmar efter äl..... vi hade sex ett dygn efter.... undara om det tog sig eller inte? Ena stunden hoppas jag att det gjorde det å andra inte.... försöker att inte tänka på det så mycket, men det är lättare sagt en gjort. känns kanske som det vore en god idee att vänta ett par månader till med att försöka...

Men nu kanske det redan är avgjort ändå?


Äl har kommit!

Vad paff jag blev ikväll när jag gick på toaletten. Kunde nämligen ganska snabbt bedömma att jag hade äl! Behöver ju inte gå in på några närmare detaljer men ni förstår säkert hur jag menar. Var nämligen ingen vanlig flytning.

Gjorde senare ett äl-test. Var ett sånt där billigt som jag köpte sist vi försökte bli gravida. Beställde på nätet och fick hem ett gäng. Men som jag skrev i förra inlägget så undrade jag om de var tillförlitliga eftersom de var några månader gamla. Men den visade två streck. Så jag tror de funkar.

Blev faktiskt väldigt glad, trodde inte jag skulle ha äl redan, med tanke på den där mellanblödningen. Känns nu kanske lite lättare att räkna ut äl nästa månad.


Slutat med p-piller

Nu har jag alltså slutat med mina p-piller. Var igentligen tänkt så att jag skulle äta dem en månad till å sen sluta. Men så för två veckor sen blev jag sjuk, fick så himla ont i halsen och gick till doktorn och fick antibioktika mot en dum baktrie i halsen, (dock ej halsfluss.) Men gjorde så ont så jag kände att detta inte var något vanligt halsont.

Väl hemkommen från doktorn så läste jag igenom bipacksedeln gällande denna antibiotika och då  stod det att: behandlingseffekten kunde försämras vid intag av p-piller. Då undrar jag varför inte doktorn nämnde något om det. För i min ålder är det ju ändå inte helt otroligt att man skulle ha någon form av preventivmedel...? eller?

Ifall så tänkte jag att det är säkert ingen fara att äta både och , för annars borde ju doktorn sagt något tycker jag. Efter två dagars behandling med antibiotikan så kände jag att  halsen inte blivit så mycket bättre faktiskt, så då fick jag för mig att jag kanske skulle sluta med p-pillerna för att snabbare bli frisk. Var ju bara det att jag för två dagar sen börjat på en precis helt ny p-piller karta.

Vad jag förstått det som så ska man inte sluta mitt i en karta utan äta helt färdigt och sen sluta. Men jag tänkte att jag ju bara ätit två stycken, så det kanske inte händer nåt då?.....

Jo då en vecka efter jag slutatade fick jag mens igen, och jag som typ nyss hade haft mens veckan innan, jag blev så trött. Trodde inte att två ynka p-piller kunde göra någon skillnad. Men så nu till problemet när kommer Äl?

Äl kommer väl ca 14 dagar innan bim? Men ska man räkan den här mellanblödningen som en mens. ? Elller ska jag gå på den som var veckan innan? Förnuftet säger att jag borde räkna på den sista mellanblödningen.
Har några gamla äl-tester kvar sen förra gången. Stod att det gick ut mars-10. Undrar om de är tilllförlitliga då?
Blev många frågetecken i detta inlägg.

Jag vet iaf att förra gången jag inte åt några p-piller så hade jag väldigt tydlig äl, och kände direkt när den kom.
Undrar om äl kommer nästa vecka? Om vi har tänkt att ha lite sex så kanske vi borde undvika äl denna gång, som jag skrev i förra inlägget att jag gärna kan tänka mig att vänta någon månad till.


Nu börjar resan!!

Tänkte börja skriva lite, mest för mig själv, för att kunna få skriva av sig om saker som jag tänker på. Sen är det alltid skoj med kommentarer också:) Kommer att skriva om lite smått och gott. !

Det som upptar min tankar mest nu är funderingar på ett syskon till V. Jag börjar längta. Dock verkar K inte så sugen, han tycker att att det räcker med ett barn. Igentligen är ju V inte så gammal än, så det är ju ingen panik kan man tycka. V bli snart 17 mån.
Men det jag känner är att man vet ju först å främst inte om man kan få något mer barn. Inget som man ska  ta för givet. Men vet inte hur lång tid det kanske tar att bli gravid, kanske går det på första försöket. Eller Tredje. Eller så tar det upp till ett halvår-ett år.... vem vet. Så därför så tyckte  att  det vore en bra ide att sluta med p-piller, för att se hur kroppen blir, å när äl infinner sig. Så man håller lite koll. Vill igentligen inte bli gravid denna månad, gör inget om det kanske dröjer två-tre månader. Är ju igentligen ganska patetiskt att tro att man kanske kan planera så här. Kommer bli djupt besviken om det inte blir så.

Jag skulle önska att få en vår eller sommarbebis. Visst är det sjukt att skriva så, jag menar, det är ju inte alltid man kan planera att det  blir så. Jag skäms igentligen att skriva så, tänker på alla barnlösa och menar att man får vara djupt tacksam om man blir gravid  överhuvudtaget.

K tycker att det är lagom med ett barn. han tycker vi kan vänta tills V är typ 3-4 år.Helst 5 år. han säger att han tycker det räcker med ett barn. men innerst inne tror jag nog han vill ha ett till, fast inte just nu. Jag tycker kanske att 4-5, är lite för långt mellanrum, tycker typ 2½ eller 3 år kan va lagom. Igentligen är ju livet rikigtt bra som det är nu.V känns så stor å duktig nu, klarar mycket själv, blir ju verkligen att börja om igen, å andra sidan blir man kanske ännu mer bekväm ju längre man väntar. Och syskon är ju jätteroligt att ha!  Men man kanske inte ska övertala honom till en bebis till? Vad tycker ni? Kanske är helt fel.... 

På nåt sätt så har jag fastnat vid å läsa bloggar som handlar om barnlöshet/ adoption. vet inte varför riktigt, men tror att det har att gör med när vi bestämdes oss för att kasta p-pillrena och försöka få barn, så trodde  jag kanske i min enfald att det skulle ta sig på första försöket, men tji fick jag, inte heller på det andra, eller tredje eller fjärde. Började bli så smått desperat och började fundera på om det kunde vara så att vi kanske inte kunde få barn. Panik. Började genast fundera på vilket land vi skulle adpotera ifrån, ja jag vet, helt hysteriskt och kanske ologiskt, med tanke på att vi igentligen inte försökt speciellt länge, men jag trodde på nåt vis att det skulle ta sig direkt. När det då inte gjorde det började jag söka på nätet om info om barnlöshet m.m. och hamnade på en massa bloggar. Några som jag följt hela tiden sedan vt-08. 

Sedan hade vi turen att på det 6 försöket faktiskt blev gravida. Kanske var det för att jag varit så himla besatt av tanken att vi så gärna ville bli med barn att det därför inte gick, när vi då var framme vi det sjätte försöket så tänkte jag att nu ska jag verkligen inte försöka så himla mycket, inte bry mig utan det får gå som det går, så får vi se vad som händer, är det så att vi inom ett år inte blivit gravida så får vi ta det då, då får vi söka hjälp.   Hade även tänkt att bli vi inte gravida denna gång så får vi ta och boka en resa till hösten. Eftersom vi älskar att resa så får vi göra det då  istället och se fram i mot det, eller köpa en katt.  Men så blev jag gravid och var så lycklig över detta!! Och nu är våran älskade son det allra finaste å dyrbaraste vi har. Om två månader  blir han 1½ halvt år , och man fattar verkligen inte vart tiden tar vägen.

När man tänker efter på saken så var ju ett halvår inte alls så särskilt lång tid. Så jag vet att jag var så löjlig som började bli paniksalgen å tänkte att vi kanske inte kan få barn, när vi inte hade försökt så länge alls. Men när man är mitt uppe i det så är det verkligen så himla viktigt! För att komma tillbaka till det där med mitt beroende att läsa barnlöshet/ adoptionsbloggar så är det verkligen så att jag lider med dem, även om jag kanske inte alls kan förstå vad de går igenom, med missfall och IVF m.m. Men jag hoppas verkligen att alla får uppleva lyckan att få ett barn . Men jag  minns så väl hur jag kände det de där 5 månaderna när man gick och hoppades på att man var gravid. Och hur besviken man blev när mensen kom.  Kanske låter konstigt när jag skriver detta, men när man läser dessa bloggar så inser man verkligen hur lyckligt lottad man är som faktiskt har kunnat bli gravid. Det är något som man aldrig ska ta för givet, På nåt sätt oroar jag mig lite för om vi kommer kunna få ett barn till….

När man tänker efter på saken så var ju ett halvår inte alls så särskilt lång tid. Så jag vet att jag var så löjlig som började bli panikslagen å tänkte att vi kanske inte kan få barn, när vi inte hade försökt så länge alls. Men när man är mitt uppe i det så är det verkligen så himla viktigt!
För att komma tillbaka till det där med mitt beroende att läsa barnlöshet/ adoptionsbloggar så är det verkligen så att jag lider med dem, även om jag kanske inte alls kan förstå vad de går igenom, med missfall och IVF m.m. Men jag hoppas verkligen att alla får uppleva lyckan att få ett barn .
Men jag minns så väl hur jag kände det de där 5 månaderna när man gick och hoppades på att man var gravid. Och hur besviken man blev när mensen kom. 
Kanske låter konstigt när jag skriver detta: men när man läser dessa bloggar så inser man verkligen hur lyckligt lottad man är som faktiskt har kunnat bli gravid. Det är något som man aldrig ska ta för givet, På nåt sätt oroar jag mig lite för om vi kommer kunna bli gravida igen….
 


RSS 2.0